21 Aralık 2010 Salı

İşte Google ve Hikayesi

Larry Page ve Sergey Brin Stanford’ta karşılaşır. Michigan Üniversitesi mezunu olan 24 yaşındaki Larry bu okulu düşünmektedir; 23 yaşındaki Sergey ona okulu gezdirmekle görevlendirilir. Bazı söylentilere göre, bu ilk buluşmada çoğu konuda farklı görüşlere sahiptiler.
Stanford Üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde doktora öğrencisi olan Larry ve Sergey, BackRub adında bir arama motoru üzerinde birlikte çalışmaya başlar.
15 Eylül 1998′de Larry ve Sergey ‘BackRub’ arama motorunun yeni bir ad alması gerektiğine karar verir. Bir süre beyin fırtınası yaptıktan sonra, 1’i izleyen 100 sıfır ile temsil edilen matematik terimi “googol” üzerinde yapılan bir kelime oyunuyla Google adında karar kılarlar. Bu terimin kullanılması, web’de neredeyse sınırsız miktarda bilgiyi düzenleme misyonlarını yansıtmaktadır.
İlk Google yatırımcısı Sun’ın kurucu ortaklarından Andy Bechtolsheim henüz varolmayan bir kuruluş için 100.000 ABD doları tutarında bir çek imzalar; bu şirket Google Inc.’dir.
Google, 232 Santa Margarita, Menlo Park’taki Susan Wojcicki’nin garajında çalışma alanını oluşturur.
Larry ve Sergey " align=
Larry ve Sergey ilk çalışanları olarak Craig Silverstein’ı işe alır. Craig, Stanford’ta arkadaş oldukları bir bilgisayar bilimleri mezunu öğrencidir.
4 Eylül 1998, Google California’da şirket kuruluş kaydını yaptırır. Bundan kısa bir süre sonra, Larry ve Sergey yeni kurulan şirketin adına bir banka hesabı açar ve Andy Bechtolsheim’ın çekini bu hesaba yatırır.
Hızla büyüyen şirket garaj ofisinin dışına çıkar ve yalnızca 8 çalışanla 165 University Avenue, Palo Alto adresindeki yeni iş yerine taşınır.
Satışları idare etmek için bünyeye katılan Omid Kordestani, Google’da mühendislik alanı dışında işe alınan ilk personel olur.
Google ilk uluslararası ofisini ise Ağustos 2001′de Tokyo’da açar.
GOOGLE
Amerikan Diyalekt Vakfı üyeleri, Google kelimesini 2002 Yılının “En Yararlı” Kelimesi olarak oylar ve 13 Ocak 2003 tarihinde Google kelimesi kabul edilir.
Google Mart 2004′te 800’den fazla personelinin bir kampus ortamında çalışabilmesi için, 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View’daki yeni “Googleple” kampusuna taşınır.
Artık “Uzun yaşa Google ile yaşa” sloganıyla Uzay Yolu’nun Las Vegas’taki 40. Yıldönümü Toplantısında, galaksiler arası kullanıma uygun araçların sergilendiği bir Google standı vardır.
Burası ise bugün dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Google’ın Zürih’teki ofisi…
Google’ın ofisi adeta büyükler için bir oyun parkını andırıyor. Bundaki amaç ise çalışanların yaratıcılıklarını geliştirmek.

20 Aralık 2010 Pazartesi

Banner


Banner nedir ?
Web sitelerinin içine yerleştirilen reklam panolarıdır. Bu sizin web sitenizden ayrı birşeydir. Sizin web sitenizin dışında, fakat sizin ilgi duydugunuz bir müşteri kitlesi veya izleyicisi bulunan bir başkasının web sitesine ücret karşılığı sizin reklam panonuz yerleşriliyor. Böylece o siteye girenler sizin reklamınızı izlemiş oluyor. İlgi duyan kişi reklam panonuzu tıkladığında ekranda sizin web siteniz açılıyor. Tabi bu pano yerleştirmek için ödenecek ücret miktarı o siteye olan ziyaretçi sayısıyla ilgilidir. Ziyaretçi sayısıda sayaçlarla takip edilebilir. Ayrıca, sizin web siteniz izleyici portföyüne ilgi duyan varsa, sizde web sitenize reklam panosu alarak para kazanabilirsiniz.

Banner ÖlçüleriBanner yapımında en önemli husus neredeyse standart haline gelmiş olan ölçülendirmedir. Her site kendine uygun bir formatta banner yapısına sahip olabilir fakat genel anlamda kullanılan ölçüler ;

Jenerik banner hazırlama: 468x60 400x50 400x40 125x125 120x240 120x60 88x31 ...
Billboard banner hazırlama: 416x128..
şeklindedir. Sizde kandi bannerinizi hazırlarken bu ölçülere göre çalışma sayfası oluşturmalısınız...

Banner Türleri1.) Cover Banner
2.) Leaderboard Banner
3.) Tower Banner
4.) Micro Banner 5) 120 x 240 Banner (GIF, JPG max. 25 KB)
5) 120 x 240 Banner (GIF, JPG max. 25 KB)
6.) 300 x 200 Pop Up / Pop Under (Pop Up Örnek)
7.) Fullscreen Pop Up / Pop Under (Pop under Örnek)
8.) Sticky-Ad (max. 200 x 200 Pixel)
9.) Interstitial / RichMediaAD / FlothingAD


15 Aralık 2010 Çarşamba

Word 2007 Ekle Sekmesi (Resim,Küçük Resim Ekleme)



Bir resim seçtiğinizde, resimlerle çalışmak için komut gruplarını gösteren ek Resim Araçları sekmesi görüntülenir.
Bu yeni Word sürümünde belirli sekmeler yalnızca onlara gereksiniminiz olduğunda görünür. Örneğin, bir resim eklediğinizi düşünelim. Ancak şimdi onunla başka şeyler yapmak istiyorsunuz. Metnin onun etrafında kaydırılma şeklini değiştirmek veya onu kırpmak da isteyebilirsiniz. Bu komutlar nereden bulunur?
1.       Resmi seçin.
2.       Resim Araçları sekmesi belirir. Sekmeyi tıklatın.
3.       Resimlerle çalışmak için Resim Stilleri grubu gibi ek gruplar ve komutlar görüntülenir.
Resmin dışında bir yeri tıklattığınızda Resim Araçları sekmesi kaybolur ve diğer gruplar geri gelir.
Not  =  Tablolar, çizimler, diyagramlar ve grafikler gibi diğer etkinlik alanları için isteğe bağlı sekmeler görüntülenir.

Word 2007 Ekle Sekmesi (SmartArt Grafiği)


Yeni dosya biçimi size SmartArt Grafikleri gibi yeni özellikler sunar.
Yeni dosya biçimi size yalnızca Word 2007'de bulunan yeni özellikleri kullanma olanağı da sunmaktadır. SmartArt Grafikleri bu tür özelliklere bir örnektir.
Resimde böyle bir grafiği Word'de nasıl başlatacağınız gösterilmektedir. Seçilecek ne çok tasarımının bulunduğuna dikkat edin.
Yeni dosya biçimi matematik denklemleri, temalar ve içerik denetimleri gibi pek çok yeni özelliği desteklemektedir

Word 2007 Ekle Sekmesi


Ekle sekmesi belgenize birçok önemli ek bilgi eklemenizi sağlar.
Metninizin gücünü ve etkileyiciliğini artırmak için, belgenize resim, küçük resim, grafik veya şekil eklemek isteyebilirsiniz. Bunların eklendiği yer Ekle sekmesidir.
Öte yandan bu sekmede bunlardan başka komutlar da vardır. Tablolar ve Köprü komutları da buradadır. Üstelik dahası da vardır (sayfa numaraları, metin kutuları ve WordArt da resimde gösterilmese bile burada kullanımınıza hazırdır).

7 Aralık 2010 Salı

Word 2007 Giriş Sekmesi (Biçim Boyacısı)


Biçim Boyacısı, Giriş sekmesinin Pano grubunda bulunur.
Başka bir yüksek hızlı biçimlendirme komutu, Biçim Boyacısı'dır. Giriş sekmesinin en solundaki Pano grubundadır. Biçim Boyacısı hakkında bilginiz yoksa, bir metin bölümünden diğerine biçimlendirme kopyalamanın hızlı bir yolu olduğunu söyleyebiliriz.
Biçim Boyacısı'nı kullanmak için, imleci, biçimini kopyalamak istediğiniz metne yerleştirip, sonra Biçim Boyacısı düğmesini tıklatın. Biçimlendirmenizi kopyalayacağınız birden çok yer varsa, açık kalması için Biçim Boyacısı'nı çift tıklatmayı unutmayın. Sonra, yeni biçimle boyamak istediğiniz metni seçin. Kapatmak için, düğmeyi yeniden tıklatın veya ESC tuşuna basın.

Word 2007 Giriş Sekmesi (Stiller)


Biçimlendirme için, yalnızca kalın ve italik komutlardan daha güçlü ve etkin bir yaklaşımla ilgilenirseniz, yeni Word'deki stiller hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Stillerle Giriş sekmesinin Stiller grubunda çalışırsınız:
1) Hızlı Stiller, hızlı ve kullanımı kolay olan hazır, profesyonel stillerdir; Word'ün bu sürümünde yeni bir görünümleri vardır. En sık kullanılan Hızlı Stiller doğrudan Şerit'te görüntülenir.
 2)Birkaç kullanıma hazır Hızlı Stil daha görmek için bu düğmeyi tıklatın.
3) Stiller bölmesini açmak için İletişim Kutusu Başlatıcısı'nı tıklatın. Bu bölmede, önceki bir Word sürümünde sizin yapmış olabileceğiniz özel yapılmış stiller bulunur ve yeni stiller oluşturmak veya varolanları değiştirmek için gidilen yer burasıdır.
Hızlı stiller belgeniz için daha kullanışlı ve iyi görünümlü araçlardır. Tüm belgelerinizde bu stilleri kullanmak, size, tek tuşla yenilemeler gibi büyük bir avantaj kazandırır

Word 2007 Giriş Sekmesi (Paragraf)



Belgeyi açıp metninizi yazdıktan sonra, kuşkusuz bu metni biçimlendirmek istersiniz. Giriş sekmesinin Yazı Tipi grubunda birçok tanıdık biçimlendirme komutu vardır: Kalın, İtalik, Yazı Tipi, vb. Ayrıca burada size kullanışlı gelecek birkaç komut daha bulunur.
Paragraf grubunda en beğenilen madde işaretli listeler, numaralandırılmış listeler ve çok düzeyli listeler bulunur. Girintiyi artırıp azaltma ve hizalama komutlarınız da buradadır.
Word'de kullanmaya alışık olduğunuz seçenekleri göremiyorsanız, grubun sağ alt köşesindeki küçük çapraz oku  (İletişim Kutusu Başlatıcısı) tıklatmayı unutmayın. Örneğin Paragraf grubundaki ok tıklatıldığında, girintiyi artırıp azaltma, tek kalan satırları önleme gibi öğelerle çalışabildiğiniz tanıdık bir iletişim kutusu açılır

6 Aralık 2010 Pazartesi

Word 2007 Giriş Sekmesi (Kısa Yollar)


Şeritteki düğmelerin her biri için kısayollar.
Çoğunlukla daha az sayıda tuş gerektiren kısayollar.
Yeni kısayolların yeni bir adı vardır: Tuş İpuçları. ALT tuşuna basarak tüm Şerit sekmeleri, Hızlı Erişim Araç Çubuğu komutları ve Microsoft Office Düğmesi için Tuş İpucu işaretlerini görüntüleyin. Sonra, görüntülemek istediğiniz sekmenin Tuş İpucuna basabilirsiniz; örneğin Giriş sekmesi için G tuşuna basın. Bu, söz konusu sekmedeki komutların tüm Tuş İpuçlarını görüntüler. Sonra, istediğiniz komutun Tuş İpucuna basabilirsiniz.
Not  =  Word'ün önceki sürümlerinde menülere ve komutlara erişim sağlayan eski ALT+ kısayollarını kullanmaya devam edebilirsiniz. Ancak eski menüler kullanılamadığından, basılacak harfleri gösteren ekran anımsatıcılarınız olmayacaktır; dolayısıyla kullanmak istediğiniz kısayolu tam olarak bilmeniz gerekir.

Word 2007 Giriş Sekmesi (Daha Fazla Yer Açma)


Daha fazla yer açmak üzere grupları gizlemek için etkin sekmeyi çift tıklatın.
Şerit, Word 2007'de her şeyi incelikle merkezileştirilmiş ve kolay bulunur bir şekilde yapar. Ancak bazen, bazı şeyleri bulmanız gerekmez. Yalnızca belgeniz üzerinde çalışmak istersiniz ve bunun için daha fazla alana gereksinim duyarsınız. Bu nedenle, Şerit'i geçici olarak gizlemek, onu kullanmak kadar kolaydır.
Nasıl mı? Etkin sekmeyi çift tıklatın. Gruplar kaybolur ve böylece daha fazla alanınız olur.
Tüm komutları yeniden görmek istediğinizde, grupları geri getirmek için etkin sekmeyi çift tıklatın.

Word 2007 Giriş Sekmesi (Mini Araç Çubuğu)



Metin seçip üzerine gittiğinizde Mini araç çubuğu soluk olarak görüntülenir Bazı biçimlendirme komutları, yaptığınız her işte kullanılabilmelerini isteyeceğiniz kadar kullanışlıdır.
Bir metni hızlı şekilde biçimlendirmek istediğiniz, ancak Sayfa Düzeni sekmesinde çalıştığınızı düşünelim. Biçimlendirme seçeneklerini görmek için Giriş sekmesini tıklatabilirsiniz, ancak bu yöntem daha hızlıdır:
1.       Farenizi sürükleyerek metni seçin, ardından metnin üzerine gidin.
2.       Mini araç çubuğu solgun şekilde görünür. Mini araç çubuğunun üzerine giderseniz netleşir ve orada bir biçimlendirme seçeneğini tıklatabilirsiniz.

Word 2007 Giriş Sekmesi (Hızlı Erişim Araç Çubuğu)

 

İstediğiniz kadar hızlı kullanılamayan komutları sık kullanıyorsanız, bunları Microsoft Office programınızı ilk başlattığınızda Şeridin üzerinde bulunan Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na ekleyebilirsiniz. Araç çubuğunda komutlar her zaman görünür durumda ve elinizin altındadır.
Örneğin, düzeltme işaretlerini açmak için Word veya Excel'de her gün Değişiklikleri İzle özelliğini kullanıyorsanız ve o komuta erişmek için her seferinde Gözden Geçir sekmesini tıklatmak istemiyorsanız, Değişiklikleri İzle'yi Hızlı Erişim Araç Çubuğu'na ekleyebilirsiniz.
Bunu yapmak için, Gözden Geçir sekmesinde Değişiklikleri İzle'yi sağ tıklattıktan sonra Hızlı Erişim Araç Çubuğuna Ekle'yi tıklatın. Düğmeyi silmek için, onu sağ tıklatıp Hızlı Erişim Araç Çubuğundan Kaldır'ı tıklatın.

Word 2007 Giriş Sekmesi (Canlı Önizleme)

Dene-geri al-dene-geri al döngüsünde hiç zaman kaybettiniz mi? Resim için yazı tipi, yazı tipi rengi veya stil seçebilir ya da değişiklik yapabilirsiniz. Seçtiğiniz seçenekle istediğinizi yapamazsanız, düşündüğünüz kadarını geri alıp yeniden denersiniz.
Seçiminizi yapmadan önce seçeneğin canlı önizlemesini görebilirsiniz. Öncelikle ne istediğinizi toplayarak daha hızlı ve daha iyi sonuç alırsınız. Geri almanız ve yeniden denemeniz gerekmez.
Canlı önizlemeyi kullanmak için fare işaretçisini seçeneğin üzerinde bekletin. Gerçekten seçim yapmadan önce seçeneğin ne olduğunu göstermek için belgeniz değişir. İstediğiniz önizlemeyi gördükten sonra seçiminizi yapmak için seçeneği tıklatın.

Word 2007 Giriş Sekmesi (Yazı Tipi)


Gerek duyarsanız daha fazla seçenek edinmek için grubun altındaki oku   tıklatın.
1.       Yazı Tipi grubundaki oku  tıklatın.
2.       Yazı Tipi iletişim kutusunu açar.
Grubun sağ alt köşesindeki küçük oku gördüğünüzde, bu grup için daha fazla seçenek olduğu belirtilir. Oku (İletişim Kutusu Başlatıcısı olarak bilinir) tıklatın; daha fazla komutla iletişim kutusunu veya görev bölmesini göreceksiniz.
Örneğin, PowerPoint'te, Giriş sekmesindeki Yazı Tipi grubunda yazı tipi değişiklikleri yapmak için sık kullanılan tüm komutlar vardır: yazı stilini ve boyutunu değiştiren ve yazı tipini kalın, italik ve altı çizili yapan komutlar.
Ancak üstü çizili gibi daha az kullanılan bir seçenek isterseniz, üstü çizili ve yazı tipiyle ilişkili diğer seçenekleri olan Yazı Tipi iletişim kutusunu açmak için Yazı Tipi grubundaki oku   tıklatın.

Word 2007 Giriş Sekmesi (Yapıştır)


Word'de ve Excel'de Yapıştır, Kes ve Kopyala komutları sık kullanılıp Şeridin ilk sekmesi olan Giriş sekmesinde görünürler

Komutlar nasıl kullanıldıklarına bağlı olarak düzenlenir. Microsoft, Microsoft Office komutlarının çekirdek kümesini kullananların tekrar tekrar kullanmaya eğilimli olduklarını ortaya çıkardı. Bu çekirdek komutlar daha ön plandadır.

Bunun örneği Yapıştır komutudur. En sık kullanılan komutlardan biridir. Pencerede ilişkili Kes ve Kopyala komutlarıyla birlikte neden en fazla görüntülenenlerden biri olmasın?

Sık kullanılan komutlar artık bir dizi uzaktan ilişkili komutla menü veya araç çubuğunda alan paylaşmak zorunda değil. Madem en sık kullanılanlar bunlar, o zaman el altında bulunması gerekenlerde bunlar olacaktır.

Daha az kullanılan komutların önceliği Şeritte daha geridedirler. Örneğin, çoğu kişi Özel YapıştırYapıştır'dan daha az kullanır. Bu nedenle Özel Yapıştır'a erişmek için önce Yapıştır'daki oku tıklatmanız gerekiyor.

Word 2007 nin Bileşenleri



Şerit te 3 temel bileşen vardır:
1.       Sekmeler : Şeridin üst kısmında bulunur. Her biri verilen programda yapılan çekirdek görevleri temsil eder.
2.       Gruplar : Sekmelerde görüntülenen ilişkili komutların kümesidir. Görev türü için gereken tüm komutlarda işbirliği yapıp zengin görsel bir yardım sağlarken bir yandan da görünür ve kullanıma hazır kalır.
3.       Komutlar: Gruplar halinde düzenlenir. Komut düğme, menü veya bilgi girdiğiniz kutu olabilir.
Word 2007'deki ilk sekme Giriş sekmesidir. Word'deki esas görev yazmaktır, böylece Giriş sekmesindeki komutlar belge yazarken en sık kullanılan komutlardır: yazı tipi biçimlendirme komutları (Yazı Tipi grubunda), paragraf seçenekleri (Paragraf grubunda) ve metin stilleri (Stiller grubunda).

Word 2007


Word 2007
Office 2007 diğer Microsoft Office programlarına göre çok değişti. Bu değişiklikler sayesinde ihtaiyaç duyulan komutlara daha kolay erişim sağlandı. Yeni araçlar geliştirildi ve kullanıma hazır hale getirildi.
30 veya daha fazla görüntülenmeyen araç çubuğundaki menü ve iletişim kutulaında saklı komutların olması yerine, esas kullanılanlarla birlikte getiren ve görünür yapan bir denetim merkezi var
Eski Word gigi sabit bir menü çubuğu kullanmak yerine ROLLEER adı verilen ŞERİT menü kullanılmaktadır.

30 Kasım 2010 Salı

Program ve Özellikleri


Program ve Özellikleri:
Program ekle kaldrı olarak da bilinen bu özellikle bilgisayarınızdaki gereksiz programları kaldırabilir veya üzerinde değişimler yaabilirsiniz.

Klavye

Klavye: 

Bu özelliği kullanarak imleç yanıp sönme hızını ve karakter yineleme gibi klavyeye ait ayarları kontrol edip değiştirebilirsiniz.

Fare


Fare:

Bu özelliği kullanarak farenizdeki güğme yapılandırmasını, farenin hıznı ve fare işaretçisinin şeklini belirleyip ayarlarını kontrol edebilirsiniz.

Erişim Kolaylığı Merkezi


Erişim Kolaylığı Merkezi:

Bu özelliği kullanarak bilgisayar kullanımınızı kolaylaştırabilirsiniz.
Windows bu listeyi otomatik olarak tarayıp başlatabilir. Bunun için denetim masasında ki vurgulanan ARAÇ ÇUBUĞU'ndaki seçeneği tıklamanız yeterlidir.

Ebeveyn Denetimleri


Ebeveyn Denetimleri:

Denetim Masasındaki bu özellik ; aile koruması, çocuklarınızn çevrimiçi ortamda nerleri görüp göremeyeceği, kimlerle konuşup konuşamayacağını seçmenizi belirler. Ve çevrimiçi ekinlikleri hakkında rapor almanızı sağlar.